Fem poble, parlem valencià i fem muixeranga

La Muixeranga d’Alacant, com sempre ens sentim partícips actius d’aquestes Trobades d’Escoles en Valencià, perquè ens sentim i fem poble com ens deia el nostre poeta Vicent Andrés Estellés: “allò que val és la consciència de no ser res si no s’és poble”.

3 pilars de 3 a l’inici de l’actuació a la XXXVI Trobada d’Escoles en Valencià de l’Alacantí 2024 a Agost (l’Alacantí)

Diumenge 24 de març de 2024, (Diumenge de Rams), ens inviten: a la Muixeranga d’Alacant, com tots els anys a la XXXVI Trobada d’Escoles en Valencià de l’Alacantí 2024; organitzada per Escola Valenciana, ACNV La Civica i Cent d’Estellés (1924-2024) i amb la col·laboració dels Ajuntaments: Mutxamel, Agost, Sant Joan d’Alacant i Xixona i també de la Universitat d’Alacant (Servei de Llengües), sent el centre acollidor el CEIP La Rambla del poble d’Agost, al Parc El Rugló.

Amb un programa ben atapeït d’actes i també d’actuacions: Muixeranga d’Alacant, Marcel el Marcià (grup de música en valencià), a continuació Ruta de la terrisseria (recorregut pel centre històric i visita al Museu de Terriseria), com no podria ser d’altra manera, al poble d’Agost.


La nostra actuació comença més o menys a l’hora marcada, les 11.00 h del matí i fem les següents figures: 3 Pilars de 3 d’entrada, Senieta Aixecada, 5 en 1 Peu i per acabar amb la Torreta sense desplegar neta (Remat de Xopera). Anomene el poc i no massa lliure espai d’actuació, absent lloc per canviar-se i sent no massa en nombre de muixerangueres i muixeranguers. Cal ressenyar la presència en la pinya d’alguns membres de la colla veïna de les Valls del Vinalopó i també ens sentirem molt ben acompanyats per la Colla de dolçainers i tabaleters La Taranina d’Agost.

Xiquet pujant al Remat de Xopera de l’actuació a la XXXVI Trobada d’Escoles en Valencià de l’Alacantí 2024 a Agost (l’Alacantí)


Després de l’actuació, gran part dels components de la Muixeranga d’Alacant (mares, pares i xicalla) es quedaren per gaudir de la resta d’activitats de la Trobada.


La Muixeranga d’Alacant, com sempre ens sentim partícips actius d’aquestes Trobades d’Escoles en Valencià, perquè ens sentim i fem poble com ens deia el nostre poeta Vicent Andrés Estellés: “allò que val és la consciència de no ser res si no s’és poble”. Perquè parlem valencià, perquè fem pinya i perquè és la nostra identitat i pertinença al nostre País.


Com deia el gran Pau Casals: “Ah, si cada home estimes amb tot cor la seua terra, les seues tradicions, la seua llengua: el nostre valencià, cadascú al seu lloc, com en una orquestra (fent pinya). Quin acord s’obtindria…”