1. Ús de galetes

El nostre web utilitza únicament galetes tècniques pròpies per a garantir el correcte funcionament del web, galetes de sessió i galetes analítiques.
Les galetes tècniques pròpies no recapten informació sobre l’usuari.

Les galetes de sessió són memoritzades i únicament tenen validesa temporal i, per tant, no enregistren de manera permanent cap informació al disc dur de l’ordinador. Aquestes galetes permeten emmagatzemar la informació relacionada amb l’inici de sessió de cada usuari i són essencials per al correcte funcionament d’algunes parts del web.

Les galetes analítiques recapten informació amb fins analítics i és un servei de Google, Inc. Podeu rebutjar o desactivar l’ús de les galetes a través de les opcions del navegador. Si continueu navegant, considerem que n’accepteu l’ús.

A l’efecte d’aquesta Política de galetes, continuar navegant vol dir fer clic en qualsevol botó, casella de verificació o enllaç del lloc web; baixar-ne qualsevol contingut o desplaçar-s’hi.


2. Què és una galeta?

Una galeta és un fitxer que es baixa al vostre ordinador quan accediu a determinades pàgines web, com per exemple, aquesta. Les galetes permeten que aquestes pàgines web, entre altres coses, emmagatzemen i recuperen informació sobre els vostres hàbits de navegació o els del vostre equip i, depenent de la informació que continguen i de la forma en què utilitzeu l’equip, es poden utilitzar per a reconéixer-vos.

En funció de la permanència i de la finalitat per a la qual s’utilitzen les dades obtingudes a través de les galetes, n’hi ha diversos tipus.

Així, inicialment les galetes poden ser de sessió, que expiren quan l’usuari acaba la navegació i tanca l’explorador, i permanents que expiren quan han complit la funció per a la qual estan concebudes o quan l’usuari les esborra.

Igualment, segons la finalitat per a la qual s’utilitzen, les galetes poden ser:

Galetes analítiques
Les galetes analítiques recullen informació per a avaluar l’ús que es fa del web i l’activitat general d’aquest. L’analítica del web és la mesura, recollida, anàlisi i creació d’informes de les dades d’Internet amb el propòsit d’entendre i optimitzar l’ús de lloc web.

Galetes socials
Les galetes socials són necessàries per a les xarxes socials externes (Facebook, Google, Twitter, Pinterest, Discus, etc.). La seua funció és controlar la interacció amb els ginys socials dins de la pàgina.

Galetes d’afiliats
Les galetes d’afiliats permeten fer un seguiment de les visites procedents d’altres webs, amb què el nostra web té un contracte d’afiliació.

Galetes de publicitat i comportamentals
Les galetes de publicitat i comportamentals recullen informació sobre les preferències i eleccions personals de l’usuari en aquest lloc web. Permeten adequar el contingut de la publicitat perquè aquesta siga rellevant per a l’usuari i per a evitar mostrar anuncis que l’usuari ja haja vist.

Galetes tècniques
Les galetes tècniques són les estrictament necessàries per a l’ús d’aquest lloc web, permeten a l’usuari la navegació a través de la pàgina web o aplicació i la utilització de les diferents opcions o serveis que hi haja.

Galetes de personalització
Són aquelles que permeten que l’usuari accedisca al servei amb algunes característiques de caràcter general predefinides en el seu terminal o que el mateix usuari definisca. Per exemple, l’idioma, el tipus de navegador amb el qual accedeix al servei, el disseny de continguts seleccionat, la geolocalització del terminal i la configuració regional des d’on s’accedeix al servei.

Galetes de tercers
En algunes pàgines web es poden instal·lar galetes de tercers que permeten gestionar i millorar els serveis oferits.


3. Quins tipus de galetes utilitza aquest web?

Google Analytics
El nostre web utilitza Google Analytics (galetes de tercers de caràcter analític), un servei analític de web prestat per Google, Inc., (en endavant, Google), una companyia de Delaware amb l’oficina principal al 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View (Califòrnia ), CA 94043, Estats Units. Google Analytics utilitza galetes per a ajudar el web a analitzar l’ús que en fan els usuaris. La informació que genera la galeta sobre el vostre ús del web (incloent-hi la vostra adreça IP) serà directament transmesa i arxivada per Google en els servidors dels Estats Units. Google farà servir aquesta informació per compte del nostre web amb el propòsit de seguir la pista del vostre ús del web, recopilant-ne informes de l’activitat i prestant altres serveis relacionats amb l’activitat del web i l’ús d’Internet. Google podrà transmetre aquesta informació a tercers quan així li ho requerisca la legislació, o quan aquests tercers processen la informació per compte de Google. Google no associarà la vostra adreça IP a cap altra dada de què dispose Google. Podeu rebutjar el tractament de les dades o la informació si rebutgeu l’ús de galetes mitjançant la selecció de la configuració apropiada del vostre navegador, però, heu de saber que si ho feu pot ser que no pugueu usar la plena funcionalitat d’aquest web. En utilitzar aquest web consentiu el tractament de la vostra informació per Google en la forma i per als fins indicats.


Podeu ampliar aquesta informació sobre l’ús de galetes en Google Analytics ací.

Galetes tècniques
Galetes tècniques pròpies per a garantir el correcte funcionament del web.


4. Gestió de galetes a través d’un ordinador

Mozilla Firefox: Seleccioneu Eines al menú i després Opcions. Feu clic en la pestanya de Privadesa. Marqueu o desmarqueu la casella “Accepta galetes dels llocs web” o “Digues als llocs web que no vull ser rastrejat”, depenent de la versió del navegador.

Microsoft Internet Explorer: Seleccioneu Eines al menú i després Opcions d’Internet. Feu clic en la pestanya de Privadesa. Seleccioneu la configuració desitjada i premeu el botó de configuració avançada. Activeu la casella “Sobreescriu l’administració automàtica de galetes”. Marqueu les caselles “Activa” o “Bloqueja”.

Google Chrome: Feu clic al menú de Chrome a la barra d’eines del navegador. Seleccioneu Configuració i feu clic en Configuració avançada. En la secció Privadesa, feu clic en el botó Configuració de contingut. Trieu la configuració de galetes que desitgeu.

Apple Safari: Seleccioneu Safari al menú i, a continuació, Preferències. Feu clic en el panell Privadesa i trieu la configuració de galetes que desitgeu.

Opera: Feu clic en el menú d’Opera i seleccioneu Configuració. Feu clic en Opcions i seleccioneu la pestanya Avançat. En les opcions de l’esquerra seleccioneu Galetes. Trieu els ajustos que desitgeu.


5. Gestió de galetes al dispositiu mòbil

IOS: Des de la pantalla inicial, seleccioneu Configuració. Seleccioneu Safari i feu clic en D’acord galetes. Trieu la configuració que preferiu.

Android: Inicieu l’aplicació de navegador. Feu clic al botó Menú. Seleccioneu l’opció Més i, a continuació, Configuració. Marqueu o desmarqueu Acceptar galetes.

Windows phone 7: Des de la pantalla d’inici, feu clic en la fletxa dreta. Aneu a Configuració i seleccioneu Internet Explorer. Marqueu o desmarqueu Acceptar galetes.

El bloqueig de l’ús de galetes en la navegació, pot fer que alguns serveis o funcions del lloc web no estiguen disponibles.