La doble estrena d’Alacant al km 0 muixeranguer d’Algemesí

La XXII Trobada de Muixerangues d’Algemesí, del passat dissabte 3 de juny, és amb la Mare de Déu de la Salut una de les dues fites anuals que tot muixeranguer vol viure alguna vegada en la vida. Enguany la Muixeranga d’Alacant ha participat per primera vegada com a colla convidada.

Un esdeveniment anual amb un poble entregat, on les dues colles locals la Muixeranga d’Algemesí, que celebrava el 50 aniversari, i la Nova Muixeranga d’Algemesí conviden a una colla castellera i valenciana: els Castellers del Foix de Cubelles i la Muixeranga d’Alacant. Un engranatge de pinyes al centre neuràlgic muixeranguer.

La nostra colla va conquerir el km 0 muixeranguer amb l’alçada de 3 figures de 5. La fita reflecteix el treball, la perseverança i l’esperit de superació de tota la colla en aquest gran dia. L’actuació d’Alacant es va encetar amb l’estrena de la primera figura de xicalla, el 4 en un peu, seguit dels pilars d’entrada a plaça, l’Alta de 5, la Xopera, l’Auriba i per tancar un Aixecat de 4 acompanyat per uns pilars.

Compartim amb vosaltres aquesta crònica en imatges que evidencia la consolidació de la Muixeranga d’Alacant com a la colla de 5 de més al sud del País Valencià.

Amunt Algemesí i visca la millor torreta del món!

Aina Oltra
Xavier Dasi