Fent història: 3 figures de cinc a Algemesí

Des de la Muixeranga d’Alacant volem compartir amb vosaltres l’alegria de la nostra ferma consolidació com a colla de cinc. Un repte que s’inicià en 2018, quan a la IV Diada Muixeranguera d’Alacant alçàrem la Xopera per primera vegada, figura que repetiríem a la següent edició junt amb la Morera. Després de l’obligada pausa de la pandèmia, i com a fruit de l’esforç, la constància i el treball en equip de la colla blanc-i-blava, en 2023 hem pogut alçar de nou la Xopera a la VIII Trobada de Muixerangues de Castelló.

No ha estat fins a la XXII edició de la Trobada de Muixerangues d’Algemesí, al Km 0 muixeranguer, on la perseverança i l’entusiasme ens ha permés alçar-hi amb il·lusió i responsabilitat 3 figures de cinc en una mateixa actuació: la Xopera, l’Alta de cinc i l’Auriba. Una fita històrica emmarcada a finals de temporada, que no es pot comprendre sense el suport i l’espenta de la Nova Muixeranga d’Algemesí com a colla germana i amfitriona, i que mostra ben clarament la maduresa de la Muixeranga d’Alacant, i la vitalitat del fet muixeranguer a les terres del Sud valencià.