Com ens preparem

Qualsevol persona independentment de la seua edat o condició física té un lloc a la Muixeranga d’Alacant, tenim des de xiquetes i xiquets que tenen mesos fins a persones de més de setanta anys. Però l’activitat que fem necessita tècnica i pràctica per poder fer-la amb garanties i seguretat, i per això la nostra rutina habitual – abans de la pausa sociosanitària en què ens trobem per causa de la pandèmia – era trobar-nos tots els divendres a la vesprada al nostre Cau Muixeranguer a Alacant, on practicàvem les nostres figures i també en acabar l’assaig es feia un sopar informal per parlar, divertir-nos i gaudir.

Esperem i desitgem tornar a aquesta rutina tan prompte com ens siga possible.

Què més fem a Alacant

La nostra activitat no tan sols es redueix a practicar les nostres actuacions, sinó que fem xarrades, tallers als col·legis i instituts de la nostra ciutat, i diferents activitats per estendre el fet muixeranguer i donar a conéixer una cosa tan sorprenent i bonica. Els tallers són una part fonamental de la nostra activitat i suposen per a molts xiquetes i xiquets el seu primer contacte amb què és una muixeranga.

Exemple de taller en la Foguera la Ceràmica d’Alacant, en maig de 2015

Germanor, cooperació i convivència

Mantenir una colla necessita la col·laboració i participació dels diversos membres que la componen. A la Muixeranga d’Alacant tenim l’objectiu de construir una comunitat plural, igualitària i inclusiva, creant entre totes les persones que composem la colla un espai per gaudir d’una tradició molt positiva i que defensa la cooperació i la convivència. Per mantenir això fem diferents activitats i les decisions importants de la colla es prenen en assembles en les que qualsevol soci participa i pot aportar la seua opinió. Per damunt de tot som un grup de gent que col·labora i participa per defensar i estendre el fet muixeranguer.